Ideeën voor leuke hobby’s van moeders

De meeste moeders hebben het behoorlijk druk: ze zorgen niet alleen voor hun echtgenoten, kleintjes, werk, huishouden maar hebben vaak ook nog een hele waslijst met andere taken. Hierdoor zijn ze soms meer gestrest dan ooit tevoren en moeten ze wellicht keuzes maken die hen helpen een evenwichtiger leven te leiden.

Elke dag weer met dezelfde routines en taken geconfronteerd worden, kan behoorlijk saai en eentonig zijn. Een juiste hobby kan daarbij een krachtige creatieve uitlaatklep voor moeders.

Waarom hobby’s goed voor moeders zijn

In de dagelijkse routine en bij het oplossen van allerlei problemen, lopen moeders zichzelf soms voorbij. Even tijd voor jezelf kan vrouwen helpen om weer in balans te komen, even een ander perspectief dat voldoening kan geven. Dit is een belangrijke reden waarom hobby’s zo gezond zijn.

Moeder zijn is absoluut fijn, maar het kan ook vermoeiend zijn. Hobby’s voor moeders helpen hen even van de dagelijkse routine af.

Actieve outdoor hobby’s

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan lekkere actieve outdoor hobby’s zoals: tuinieren, joggen, fietsen, zwemmen, fitnessen, fietsen of aerobics.

Je zou natuurlijk ook aan het maken van kleding, fotografie of decoratieprojecten kunnen denken, want ook die kunnen jou een vernieuwde energie schenken. En dan vooral als er het gevoel is dat je de kunst ervan onder controle hebt, of zichtbaar iets goeds hebt gecreëerd.

Het vinden van een fijne hobby of iets waar je goed in bent om in jouw vrije tijd door te brengen, helpt moeders bovendien om meer controle over hun leven te krijgen en meer voldoening te voelen.

Creatieve ‘ambachtelijke’ hobby’s

Ze kunnen hier bijvoorbeeld prachtig hun creativiteit mee uiten, aangezien iedereen specifieke gaven, talenten en een portie creativiteit heeft meegekregen. In al deze creativiteit wordt het succes ook niet bepaald door de perfectie van het eindproduct.

Er bestaat namelijk een grote vreugde door jezelf enkel op een creatieve manier uit te drukken! Je zult je als moeder heel vlot een veel completere versie van jezelf voelen als je er een gewoonte van maakt om je eigen creativiteit aan te boren.

Je kunt hierbij aan allerlei redelijk ambachtelijke hobby’s denken, zoals onder meer handwerken, kleding maken voor je stoere kids, sieraden maken, bloemschikken, meubelrestauratie, illustreren van bijvoorbeeld kinderboeken, handlettering, scrapbooking, koken of bakken.

Technologische (online) hobby’s

Of als er liever voor een hobby gekozen wordt waarbij (online) technologie centraal staat? Nou, dan kunnen de volgende hobby’s ook zeker een flinke interesse opwekken: digitale fotografie, grafisch ontwerpen, een YouTube videokanaal beginnen, bloggen of op een andere wijze verhalen schrijven.

Sociale hobby’s

Als jij echter van nature, net zoals veel andere moeders dat doen, jouw energie uit sociale interacties haalt, dan heb je misschien wat meer hobbytijd met anderen nodig! De volgende activiteiten zijn immers perfect om het soms eenzame moedergevoel op een hele gezonde manier te verlichten: bordspellen, boekenclubs, quiz en trivia avonden, plus uiteraard allerhande teamsporten.

‘Intelligente’ hobby’s

Als laatste bestaat er alsook de kans dat als je al over een redelijke creatieve inslag beschikt, je toch nog graag jouw hersenen zou willen trainen door aan een ‘intelligente’ hobby te doen. Perfecte voorbeelden van dit soort hobby’s die jou een goed gevoel van doel en prestatie geven zijn: het leren van een taal of muziekinstrument, online beleggen, kruiswoordpuzzels of sudoku spelen.