Hoe maak je van een schuur een fantastische plek?

Heb je een schuur in jouw achtertuin staan? Weet dan dat deze heel simpel tot een bruikbare en leefbare ruimte omgebouwd kan worden. Een mooie omgeving waar jij bijvoorbeeld allerlei leuke mannenhobby’s kunt uitvoeren of groene dingen kunt laten groeien. Of een schuur die ideaal als een muziek-, werk- of studeerkamer te gebruiken is. Of gewoon een heerlijke plek om relaxed rond te hangen en in alle rust te gaan lezen.

Je hoeft je oude schuur dus echt niet meer enkel als opslag voor jouw tuinspullen te gebruiken. Transformeer deze ruimte in plaats daarvan in een heel praktische extra kamer. We vertellen je hieronder hoe!

Zet je schuur zowel binnen als buiten lekker in de verf

Aangezien de meeste schuren veelal aan de kleine kant zijn, is dit een snelle schilderklus die jij met de juiste voorbereiding zelfs in een weekend kunt afronden. Je zou een geheel eigen kleurenschema kunnen kiezen als deze schuur ver van jouw huis afstaat.

Vooral de warme pastelkleuren en bloemachtige tinten zijn op dit moment razend populair. In andere gevallen kun je het maar beter op het kleurenschema van jouw woning afstemmen, zodat ze niet qua kleur met elkander botsen.

Creëer een prachtig venster naar de hemel

Installeer een dakraam, zoals een vlakke lichtkoepel, in je schuur zodat je er wat broodnodig zonlicht of sfeervol maanlicht naar binnen kunt brengen. Dit zal jouw schuur zeker opfleuren en er absoluut een veel leefbaardere en ontspannenere ruimte van maken. Sommige dakramen kunnen bovendien geopend worden om fijne frisse lucht binnen te laten, zodat jij de deur kunt sluiten om zo heel aangenaam van nog meer privacy te genieten.

Zorg voor extra isolatie en verwarming

Je zou je schuur het liefst zo comfortabel mogelijk willen maken als jij hier flink wat tijd in doorbrengt. Voeg om deze reden zonder meer wat extra isolatie toe om er zo een heel aangename kamer van te maken. Dit geldt voor zowel het plafond, als de vloer en haar wanden.

Na het aanbrengen van een goede isolatielaag op de vloer zou je willen overwegen om hier tapijttegels overheen te leggen. Deze verstrekken namelijk niet alleen wat meer warmte, maar zijn alsook heel gemakkelijk schoon te maken omdat je ze simpel van de vloer kunt loshalen.

Plus voeg een verwarming toe. Want onze vier jaargetijden vragen zeer zeker om wat extra verwarmende maatregelen. Een verwarming zal in veel gevallen zelfs een essentieel onderdeel zijn om deze ruimte echt optimaal leefbaar te maken. Je zou hierbij ook aan een airco kunnen denken die zowel kan verkoelen als verwarmen. Daar kan je dan tevens heel dankbaar tijdens een hete zomer van profiteren.

Een elektrische bedrading aanleggen en een fijne verlichting installeren

Wat zeg je nou, heeft jouw schuur nog niet de beschikking over elektriciteit? Welnu, dan is het hoog tijd voor een goedgekeurd bedradingsproject! En installeer er dan ook een fijne verlichting in. De meeste schuurtjes die voor opslag gebruikt worden, volstaan ​​veelal wel met een enkele TL lamp. Maar je hebt echt wel wat meer verlichting nodig als je daar veel tijd wilt doorbrengen.

Installeer daarom zowel bovenlichten als sfeerlampen om deze kamer behaaglijk voor al jouw hobby’s, relax sessies of andere werkzaamheden te verlichten. Als jij daarnaast van plan bent om de ruimte ook ‘s avonds te gebruiken, dan zou je alsmede aan de installatie van een buitenlamp willen denken.

Een heel inspirerende en comfortabele plek voor jezelf

Wie vertelde jou dat een schuur alleen maar gebruikt kan worden voor het opbergen van gereedschap? Je kunt er met de bovenstaande tips immers een heel inspirerende en comfortabele plek van maken om er heerlijk in te ontspannen of er lekker relaxed te kunnen werken.