een-vrouw-die-piano-speelt

Een uitgebreide gids voor het leren spelen van piano

De noodzaak van Piano leren spelen wordt vaak onderschat. Piano leren spelen is een vaardigheid die je je hele leven bij zal blijven. Pianolessen kunnen een dure investering zijn, maar ze zijn het waard. Een Grotrian-steinweg piano of Kawai piano zijn ideaal voor de beginnende en ervaren pianist.

Met pianoles leer je muziek lezen, op het gehoor spelen, improviseren en nog veel meer. Bovendien is aangetoond dat piano leren als volwassene het cognitieve functioneren bij volwassenen verbetert en het risico op dementie vermindert.   als volwassene kan in het begin een uitdaging zijn omdat het een compleet nieuwe vaardigheid is. Maar het is de moeite waard omdat het je leven op zoveel manieren zal veranderen!

Soorten pianolessen en wat ze te bieden hebben

Pianoles is er in veel verschillende soorten en kan worden onderscheiden door het type piano dat wordt gebruikt. Traditionele piano’s zijn wat de meeste mensen kennen en worden meestal gezien in scholen. Ze geven een authentiek gevoel, maar hebben ook hun beperkingen. Moderne piano’s daarentegen bieden een veelzijdigere ervaring omdat ze op elke toonhoogte kunnen worden gestemd.

Er zijn ook verschillende soorten lessen die je kunt nemen, afhankelijk van je doelen. Privélessen geven je de meest persoonlijke ervaring en zorgen voor meer één-op-één tijd met je instructeur. Groepslessen geven je de kans om te leren van anderen die een gelijkaardig niveau hebben, alsook van je instructeur. Online cursussen maken het mogelijk om overal te leren waar je toegang hebt tot internet en een computer of mobiel apparaat hebt.

De voordelen van dagelijks piano oefenen

Elke dag piano oefenen heeft vele voordelen. Het is een geweldige manier om je hersenen te trainen en het is aangetoond dat het je geheugen verbetert. Het leert je ook discipline, geduld en focus. Je kunt ook veel nieuwe vaardigheden leren zoals improvisatie, muziek lezen en het componeren van je eigen nummers.