5 Manieren om het binnen koeler te krijgen

We hebben dit jaar te maken met een warme zomer. En dat merk je niet alleen buiten, maar ook binnen. Misschien zorgt het er wel voor dat je je hobby binnen minder fijn kunt uitvoeren. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om het binnen koeler te krijgen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij. 

Zorg voor duurzame koeling in huis

Wanneer je aan koelen denkt, denk je misschien al snel aan het plaatsen van airconditioning. Dat is een manier om een bepaalde ruimte in huis snel koel te krijgen. Maar het is ook een echte energieslurper. De koelvloeistof die gebruikt wordt in airco’s is bovendien niet milieuvriendelijk. In dat geval kun je beter met een ventilator zorgen voor een briesje. Plaats je hier een bak met koud water voor, dan zorgt ook deze voor koelere lucht. En wist je dat een warmtepomp kan koelen? Een warmtepomp is een duurzame investering, waarmee je in de winter ook gasloos kunt verwarmen.

Ramen en deuren dicht

Zorg ervoor dat ramen en deuren dicht zijn zodra het warm wordt. Als het in de avond en ochtend koeler is, kun je ze weer open zetten. Zet dan meteen zoveel mogelijk open zodat het lekker door kan waaien.

Laat de zon niet binnen komen

De beste manier om warmte buiten te houden, is door de zon zo min mogelijk binnen te laten komen. Dit kun je doen door middel van gordijnen of zonwering binnen, maar nog beter is om de zon buiten al tegen te houden. Dit kan door middel van een zonnescherm of elektrisch rolgordijn buiten, maar nog makkelijk is een schaduwdoek. 

Zorg voor groen tegen de muur of op het dak

Wanneer je veel groen op, tegen of rondom het huis aanbrengt, zorg je ervoor dat de warmte het huis moeilijker binnen kan dringen. Planten nemen warmte op en daardoor komt het niet verder door de muur heen. Denk bijvoorbeeld ook aan groen op het dak, al moet je er wel rekening mee houden dat het dak hierdoor zwaarder wordt en hier dus tegen bestand moet zijn.

Ga voor warme dranken in plaats van koude dranken

Wanneer het heel warm is, heb je de neiging om koude dranken te drinken of ijsjes te eten om af te koelen. Maar het gevolg is dat je lichaam weer wil opwarmen, omdat het iets kouds binnen krijgt. Daarom is het beter om warme dranken zoals thee te drinken, zodat je lichaam juist weer afkoelt.

 

Met behulp van de bovenstaande tips kun jij met meer koelte je hobby uitoefenen thuis als het weer eens heel warm is. Doe er je voordeel mee!