5 Eenvoudige balsporten die iedereen kan spelen

Er is geen speelgoed in onze wereld dat zo universeel geliefd en flexibel is als de bal. De bal is er dan ook in allerlei soorten en maten en is een belangrijk onderdeel van veel sporten en spelen. Balsporten zijn uiteraard het ideale excuus om naar buiten te gaan om daar volop van het weer te genieten. Dat is dan ook waar de onderstaande buitenspellen voor volwassenen van pas komen. Want kom op! We laten de kinderen echt niet alleen al het outdoor plezier beleven!

Jeu de boules

Wil je net als iedereen ook naar Frankrijk? Ja, wij ook wel. Maar als je even niet die mogelijkheid hebt, dan is jeu de boules de balsport die je zo kan helpen virtueel naar de omgeving van baguettes en Franse baretten te transporteren.

Het doel van dit balspel is om de ballen van jouw team zo dicht mogelijk bij de witte bal te krijgen. Dit is een klein balletje die ook wel als de Pallino bekend staat. Het is vooral in de warme buiten maanden een fijn gezelschapsspel voor op een vlak gras- of zandterrein.

Laken volleybal

Iedereen kent wel het volleybal spel of de zeer populaire beach volleybal versie. Laken volleybal is een speciale uitvoering waarbij je twee lakens en een bal nodig hebt. Dit spel is het beste buiten in een grote open ruimte te spelen. Dit is ook een perfecte balsport voor speciale evenementen. Waarbij bedrukte ballen met een logo of tekst ideaal te gebruiken zijn als perfecte giveaway of relatiegeschenk!

Creëer twee verschillende teams en laat ze als groep ieder een laken open houden. Leg de bal op één van de lakens en werk vervolgens als team samen om deze bal via het laken naar een ander team te werpen. Dit team zal de bal dan in hun laken opvangen. Je kunt dit gewoon voor de lol doen of de score bijhouden wanneer ze het vangen of missen.

Paddle tennis

Als één van de snelst groeiende sporten in Amerika, is paddle tennis de lieve middelste broer van de grote broer tennis en kleine zus pingpong. Je kunt het met andere woorden een combinatie van badminton, tennis en tafeltennis noemen.

Met een baan die een stuk kleiner dan een tennisveld is, hoef je niet zoveel terrein als bij tennis af te leggen. Maar je krijgt nog steeds de volledige training van het bovenlichaam bij elke peddelslag. En het is bovendien interessant om te weten dat bal van pickleball qua afmetingen gelijk aan een tennisbal is. Maar in dit geval van plastic is gemaakt en gaten bevat.

Kickball

Kickball is een zeer leuke variant van honkbal en vereist slechts een zachte rubberen bal of voetbal en acht spelers. Het is een geweldige actieve teamsport, ongeacht de leeftijd en vaardigheden van de spelers.

De regels van kickball lijken erg op honkbal. De spelers worden in twee teams opgesplitst en spelen op een ruitvormig speelveld met drie honken en een thuishonk. Dit kan gemakkelijk met van alles maar wat voorhanden is gemarkeerd worden.

Het ene team zal de bal trappen en het andere zal fielden. De ‘werper’ van het veldteam zal de bal voorzichtig naar de ‘kicker’ gooien of rollen. En de kicker schopt dan tegen deze bal en gaat dan verder rond de honken. Net als bij honkbal zijn er natuurlijk ook strikes en fouls. Drie strikes maakt een uit, en drie uit betekent dat de teams van kant moeten wisselen.

Houd de bal

Dit eenvoudige zomerspel is één van de grote favorieten in Mexico en is gemakkelijk aan elke tuin en aantal spelers aan te passen. Om dit balspel te beginnen, verdelen de spelers zich in twee teams en bepalen ze de tijdslimiet van het spel.

Het spel begint wanneer een speler de bal in de lucht gooit en vanaf dat moment moet elk team proberen de bal in hun bezit te houden. De bal mag tussen alle spelers gepasseerd worden. Maar kan niet onmiddellijk naar een persoon teruggespeeld worden die de bal naar jou heeft gepasseerd. Als de tijd om is, dan wint het team met de bal in handen!

Er is absoluut geen luxe sportuitrusting of een uitgebreide planning nodig om kinderen en volwassenen van alle leeftijden tijdens bijvoorbeeld de luie zomerdagen actief te krijgen. De bovenstaande balsporten zijn eenvoudige middelen om iedereen aangenaam te bezig te houden. We wensen jullie alvast veel speelplezier toe!